Biografia

Joan Brossa, va néixer el 19 de gener de 1919, al barri de Sant Gervasi de Barcelona, on el seu pare era gravador. Va haver de partir al front de Lleida durant la Guerra Civil Espanyola amb tan sols disset anys, a lluitar pel bàndol republicà. Durant aquella època va començar a escriure, i en tornar a Barcelona, va entrar en contacte amb diversos artistes com foren J. V. Foix i el pintor Joan Miró.

La seva formació va quedar clarament influenciada per les avantguardes i el surrealisme, però la seva curiositat, va fer que s’interessés també pel Zen o per combinar la seva experimentació amb la poesia visual o el cultiu de formes mètriques clàssiques com el sonet o la sextina, una dificilíssima composició poliestròfica d’origen medieval.

Fins al final de la dictadura franquista, la seva obra va passar força desapercebuda tot i la seva originalitat i abundància, la qual va ser redactada exclusivament en català.

Joan Brossa va morir el 30 de desembre de 1998 i va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona a títol pòstum.

 

1919 / 1998
Barcelona / Barcelona
Vols rebre el nostre butlletí?