Presentació

De la mà del prestigiós arquitecte Joan Busquets, aquest darrer número de la sèrie “Joies de l’art català”, ofereix una completa anàlisi i descripció dels edificis i dels sectors urbans més destacats de l’arquitectura catalana, des dels anys trenta fins a l’actualitat.

Les aportacions del GATCPAC, del Grup R i de l’Escola de Barcelona, les grans requalificacions urbanes, el projecte urbà de la Barcelona olímpica i els més recents, com el 22@, han tingut un fort impacte social i han estat estilísticament molt renovadors, fins al punt que l’arquitectura catalana i els seus arquitectes són apreciats i reconeguts arreu del món amb una etiqueta de singularitat i maduresa, i Barcelona ha esdevingut capdavantera entre les grans ciutats. El darrer exemple d’aquest reconeixement ha estat l’adjudicació del prestigiós premi Pritzker, l’any 2017, als arquitectes del grup RCR d’Olot.

L’arquitectura contemporània catalana presenta, en conjunt, una esplendor comparable a l’arquitectura modernista, però amb una espectacularitat encara més diversa i amb solucions dirigides al conjunt de la societat, mentre que el Modernisme atenia només les demandes de les classes dominants del moment. Les seves característiques principals són la reinterpretació d’una certa tradició constructiva, la voluntat de compartir les innovacions internacionals i, sobretot, la capacitat d’entendre l’arquitectura com una part de la ciutat, que porta a projectar els espais urbans més enllà dels límits del projecte o del mateix objecte.

Joies de l’arquitectura catalana contemporània

Sol·liciteu més informació

Fitxa tècnica

Format: 28 × 38 cm
Enquadernació: Tapa dura i estoig folrats (símil pell)
Pàgines: 424
Il·lustracions: 450
117 edificis i 11 sectors urbans explicats amb un text accessible i amb fotografies de gran format.

424
Pàgines
;
Ara: "Una nova edat d'or de l'arquitectura catalana"
18/03/2018
La Vanguardia: "Joan Busquets: La arquitectura catalana, en un buen momento y con gran futuro"
18/03/2018
El Periódico: "Joan Busquets: La arquitectura catalana, en un buen momento y con gran futuro"
18/03/2018
ABC: "Joan Busquets: la arquitectura catalana, en un gran momento y con un gran futuro"
18/03/2018
Vols rebre el nostre butlletí?