Joies del Noucentisme

Presentació

En aquesta gran obra sobre art noucentista hi trobareu un recull dels principals exemples d’aquesta etapa, un període relativament desconegut però al qual pertanyen obres molt destacades i que tots coneixem. El corrent noucentista és, en essència, el que ha donat forma a la cultura catalana contemporània.

Són noucentistes, per exemple, la Casa Cambó de Barcelona, els Jardins Mar i Murtra de Blanes, el Turó Park de Barcelona, el monument a mossèn Cinto Verdaguer, moltes cases que trobem passejant per Sitges, les pintures de la Sala Torres i García del Palau de la Generalitat, el Teatre Kursaal de Manresa o la ceràmica del restaurant Can Culleretes.

Durant aquest període assistim a la confluència d’una acció conjunta entre política i cultura. El Noucentisme es produeix en el període històric del primer terç del segle XX, que determina el desenvolupament cultural, polític i, en bona part, social de Catalunya. Coincideix amb l’afirmació del catalanisme, que s’intensifica sobretot amb la instauració del govern autonòmic de la Mancomunitat de Catalunya.

Joies del Noucentisme

Sol·liciteu més informació

Fitxa tècnica

  • Enquadernació: relligat en pell
  • Pàgines: 416
  • Mides: 28 cm x 38 cm
  • Data de publicació: abril del 2016
;
Vols rebre el nostre butlletí?