Presentació

Pintura catalana. Les avantguardes forma part de la sèrie de grans obres que Enciclopèdia dedica als principals moviments de l’art pictòric català. En aquest cas, a un dels seus moments més fulgurants: el que va de principi del segle xx fins a l’any 1939.

Les avantguardes catalanes van aportar a la història universal de l’art grans referents com PicassoMiró Dalí, però també molts altres artistes de gran nivell, com Togores, Torres-Garcia, Barradas… que van assolir un prestigi majúscul en els centres de decisió de l’art europeu i nord-americà.

Dirigit pel doctor Joan Maria Minguet Batllori, professor d’història de l’art contemporani a la Universitat Autònoma de Barcelona, el llibre conté textos dels principals especialistes del país i, a més d’actualitzar els coneixements sobre els pintors més coneguts, reivindica molts altres artistes que van participar d’aquella gran revolució cultural: Garcia Lamolla, Ángeles Santos, Joan Massanet, Àngel Planells, Artur Carbonell o Joan Sandalinas, entre d’altres.

La introducció general i els comentaris específics a les cent cinquanta obres, ordenades cronològicament, ens permeten conèixer, entendre, valorar i gaudir d’una de les etapes més brillants i universals de l’art català.

Pintura catalana · Les avantguardes

Sol·liciteu més informació

Característiques

  • Format: 32 × 41 cm
  • Pàgines: 352
  • Il·lustracions: 150
  • Enquadernació en pell
  • Presentació: en estoig folrat amb tela impresa
150
Il·lustracions

Autors

Doctor Joan Maria Minguet Batllori (direcció), professor d’història de l’art contemporani a la Universitat Autònoma de Barcelona Roberta Bogoni, Josep Casamartina, Muriel Gómez, Ainizie González, Jèssica Jaques, Quim Módenes, Jesús Navarro, Núria F. Rius, Txema Romero, David Santaeulària, Anna del Valle Martí, Mercè Vila

;

Vols rebre el nostre butlletí?