Presentació

Quins són els símbols més antics de Catalunya? Des de quan Sant Jordi és el nostre patró? Per què Francesc Macià s’emmirallava en la figura de Pau Claris?

Totes aquestes preguntes troben resposta a Símbols del catalanisme, el llibre que recull, per primera vegada, la història dels nostres símbols més importants, des de Guifré el Pelós al llaç groc.

Símbols del catalanisme investiga l’origen, l’evolució i la vigència d’una cinquantena de símbols catalanistes i analitza les causes socials i polítiques que els han generat, amb articles dels més prestigiosos historiadors catalans: Josep Maria Salrach, Agustí Alcoberro, Josep Pich, David Martínez Fiol, Jordi CassassasGiovanni Cattini, Joan B. Culla i Daniel Venteo.

El llibre compta també amb una extraordinària introducció de l’antropòleg i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Joan F. Mira i està profusament il·lustrat amb més de set-centes cinquanta imatges, algunes completament inèdites.

A més a més dels esmentats, Símbols del catalanisme estudia, entre d’altres, símbols tan importants com la senyera, el Canigó, el monestir de Montserrat, El cant dels ocells, el Fossar de les Moreres, Rafael Casanova, la sardana, l’estelada, Pau Casals, L’estaca o l’1 d’octubre.

Els símbols, elements fonamentals de la conformació de la identitat de totes les societats humanes, s’han originat al llarg de la nostra història, tant en contextos d’estabilitat com, sobretot, de persecució i de repressió política i cultural.

Símbols del catalanisme

Sol·liciteu més informació

Fitxa tècnica

  • Format: 27,3 × 37,5 cm
  • Enquadernació: tapa dura i estoig folrats amb símil pell
  • Pàgines: 384
  • Il·lustracions: més de 750
384
Pàgines

Autors

  • De la tria d’imatges i dels textos dels símbols: Daniel Venteo
  • Dels textos introductoris de les diverses parts: Joan Francesc Mira, Josep M. Salrach, Agustí Alcoberro, Josep Pich Mitjana, David Martínez Fiol, Jordi Casassas, Giovanni C. Cattini, Joan B. Culla i Daniel Venteo
El Punt Avui: "Símbols a l’engròs"
02/07/2019
El Nacional: Venteo: “A 'Símbols del catalanisme' volem analitzar la relació històrica d’aquests símbols”
01/07/2019
Vilaweb: "La història dels símbols del catalanisme: de Guifré el Pelós als llaços grocs"
30/06/2019
La Vanguardia: "La simbología del soberanismo"
27/06/2019
Vols rebre el nostre butlletí?