Presentació

A L’art del gravat català, alguns dels principals especialistes de cada època  repassen, sota la direcció del prestigiós galerista Artur Ramon, la història del gravat a Catalunya, entès en una sentit ampli: des dels primers gravats en fusta del Renaixement fins a les creacions contemporànies lligades a la irrupció de la impressió digital.

El llibre consta de 6 capítols ordenats cronològicament, que incorporen al final de cadascun d’ells una galeria d’imatges on es reprodueixen -a tota pàgina i en una gran qualitat- els gravats més destacats de cada període.

El llibre el tanca un darrer capítol dedicat al col·leccionisme d’estampes (gravats) al nostre país i un glossari de termes.

L’obra inclou un compendi de més de 200 gravats dels autors més destacats en la història del gravat català reproduïts amb una qualitat i fidelitat excel·lents, 140 dels quals a gran format. Amb obres de Miró, Picasso, Dalí i Tàpies, al costat d’especialistes en aquesta disciplina com Pasqual Moles, Jaume Pla, Joan Barbarà, Joaquim Sunyer, Francesc Xavier Nogués, Joan Brossa, Josep Guinovart, Albert Ràfols-Casamada… o els més actuals Miquel Barceló i Jaume Plensa.

Es presenta dins un original i innovador estoig faristol que permet llegir, gaudir i lluir aquesta magnífica obra de bibliòfil amb la màxima comoditat i espectacularitat.

Sol·liciteu més informació

L’obra

Consta de 6 capítols ordenats cronològicament que incorporen, al final de cadascun, una galeria d’imatges on es reprodueixen, a tota pàgina i en una gran qualitat, els gravats més destacats de cada període. Tanca el llibre un últim capítol dedicat al col·leccionisme de gravats i un glossari de termes.

+ 200
obres mestres de l’art català, reproduïdes en gran format i excel·lentment impreses.

Autors

  • Artur Ramon: Director de l’obra. Historiador de l’art, antiquari i galerista. Expert en gravat i dibuix espanyol i italià dels segles XVII i XVIII.
  • Eva Vila Pou: Doctora en Belles Arts i professora de la Universitat de Barcelona.
  • Rafael Cornudella: Doctor en història de l’art i professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser tècnic superior del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC.
  • Francesc Fontbona: Doctor en Història de l’art i crític, director de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya de Barcelona del 1995 al 2013.
  • Albert Martí Palau: Historiador de l’art i antiquari.
  • Maria Mercè Casanovas: Doctora en Belles Arts i professora de la Universitat de Barcelona. Va dedicar la seva tesi a la Rosa Vera, tema que tracta en el llibre.
  • Joan Maria Minguet: Doctor en història de l’art i expert en les avantguardes. Professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Sol Enjuanes: Doctora en història de l’art. Professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. Responsable del catàleg raonat de Joan Ponç.
  • Albert Mercadé: Historiador i crític d’art. Doctor en Humanitats i llicenciat en història de l’art per la Universitat de Barcelona i la Universitat de la Sorbona, París.
9
Especialistes

Característiques de l’obra

  • Format: 28,4 x 38,5 cm
  • Pàgines: 352 pàgines
290
il·lustracions

Característiques de l’estoig

  • Format: 29,5 x 39,5 cm
  • Estoig de fusta natural de pi, polida i encerada, i amb una tapa abatible de cartró folrat de paper. Tancament amb sistema d’imants encastats.
  • L’estoig fa una doble funció de contenidor del llibre i de faristol per exposar-lo.
Faristol
L’obra es presenta dins un original i innovador estoig faristol que permet llegir, gaudir i lluir aquesta magnífica obra de bibliòfil amb la màxima comoditat i espectacularitat
;
El País: "El gravat català s’empodera"
28/04/2021
Catalunya Ràdio: "L'art del gravat català"
03/04/2021
VilaWeb: "Prodigis de la història de l’art del gravat català explicats per Artur Ramon"
01/01/2021
Núvol: "L'art del gravat català"
17/12/2020
La Vanguardia
La Vanguardia: "Un estudio redescubre la importancia del grabado en Catalunya."
24/07/2020

Amb el suport de:

Vols rebre el nostre butlletí?