Presentació

Coincidint amb l’estrena al Liceu de l’òpera Macbeth segons Jaume Plensa, el segell Enciclopèdia Art, del Grup Enciclopèdia, presenta l’edició de Plensa · Macbeth · Verdi, que recull, en una edició limitada, les creacions artístiques que Jaume Plensa va fer durant la preparació d’aquesta òpera.

Des dels dibuixos amb ceres, llapis i guaix, creats durant la pandèmia del 2020 i que es reprodueixen a mida real, fins a les il·lustracions digitals que utilitzà com a storyboard (guió il·lustrat) el 2021 i els elements escultòrics que reprodueixen l’univers iconogràfic més representatiu de l’artista català. La tragèdia de Shakespeare i la versió operística que en va fer Verdi inspiren el llibre d’artista més espectacular de Jaume Plensa.

El Macbeth de Shakespeare i la versió operística que en va fer Verdi han estat, des de sempre, dues obres de referència per a Jaume Plensa. Per això, quan el Gran Teatre del Liceu li proposà assumir la direcció d’escena, l’escenografia i el vestuari de l’òpera, s’hi abocà amb entusiasme i recuperà el seu univers iconogràfic més essencial.

Com si es tractés d’una gran exposició retrospectiva, obres com NomadeEl cor dels arbresWonderland o Silhouettes esdevenen els elements principals de la representació que s’ha estrenat el 16 de febrer de 2023 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, en una fusió perfecta de música i arts visuals.

Sol·liciteu més informació

Vols rebre el nostre butlletí?