Presentació

Enciclopèdia Art presenta una obra d’art concebuda pel gran poeta i artista Perejaume, que ret homenatge a l’art català i als seus grans artistes: Mir, Jujol, Miró, Gaudí i Tàpies. Es tracta d’una edició única, numerada i limitada a 999 exemplars de l’obra inèdita Perejaume. Mareperlers i ovaladors. I, també, d’una edició limitada a 50 exemplars signats per l’artista. Inclouen un gravat creat per Perejaume exclusivament per a aquesta obra.

A partir de la figura de l’oval, Perejaume descobreix les connexions que hi ha entre l’obra de Jujol, Mir, Miró i Tàpies i aconsegueix agrupar en un mateix llibre les obres d’uns artistes trascendentals en l’art català de començaments dels segle XX, artistes que amb la seva obra fan avançar l’art des del realisme i la tradició ortodoxa cap a l’extraordinari camí de l’experimentació i les avantguardes.

Amb un discurs ric i innovador, l’artista estableix un diàleg entre art barroc i art contemporani, entre tradició i avantguarda, alhora que fa una exaltació de l’agrarietat de Catalunya, “d’aquesta terra nostra tan barroca”.

Sol·liciteu més informació

Característiques de l’obra

Aquesta joia de la bibliofília consta d’un estoig en fusta massissa d’auró que reprodueix una obra d’Antoni Tàpies, Oval sobre negre, 2009, i d’un llibre de bibliòfil que conté un assaig inèdit de Perejaume i una selecció d’imatges feta pel mateix artista sobre les formes ovalades tan recurrents en l’obra de Joaquim Mir, Joan Miró, Josep Maria Jujol, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies.

El llibre reprodueix a la sobrecoberta i en tècnica de serifgrafia una obra de Joan Miró, Dibuix preparatori de pintura sobre fons blanc (fragment), 1927.

Coberta de l’estoig: Antoni Tàpies. Oval sobre negre, 2009

Sobrecoberta del llibre: Joan Miró. Dibuix preparatori de pintura sobre fons blanc (fragment), 1927

999
Exemplars d’edició limitada i numerada

Característiques del llibre

  • Format tancat: 33 mm x 44 mm.
  • Contingut: 232 pàgines.
  • Coberta: Cartró folrat amb el mateix paper que la tripa, Modigliani Insize Candido, sense imprimir i estampat en sec al pla i al llom.
  • Sobrecoberta: Paper cotó imprès en serigrafia a una tinta.
  • Enquadernació: Tapa dura folrada, cosida amb fil vegetal.

 

232
Pàgines

Característiques de l’estoig

  • Estoig de fusta massissa d’auró blanc imprès a la tapa a dues tintes en serigrafia
  • Format: 44 cm x 55 cm x 5 cm
  • Base de l’estoig folrada en tela de cotó i lli, Natur Halfinnen, color pedra.
  • Cantells folrats amb tela artesanalment.
  • Logotip imprès en termoimpressió a la base de la capsa
El Cultural: "Perejaume y el espíritu del lugar"
28/11/2014
Núvol: "Mareperlers i ovaladors"
02/07/2014
Vilaweb: "Quan el Barroc va llucar l'avantguarda artística catalana, segons Perejaume"
02/02/2014
El Punt Avui: "Llavor barroca"
01/02/2014
Vols rebre el nostre butlletí?