Presentació

Seguint la sèrie dedicada als grans artistes catalans -Picasso, Dalí, Brossa, Miró i Tàpies- el Grup Enciclopèdia presenta una original i rigorosa monografia del nostre artista més universal, Antoni Gaudí. Escrita per Juan José Lahuerta, director de la Càtedra Gaudí i catedràtic de l’Escola Tècnica Superior de Barcelona, ens proposa una visió renovadora de l’arquitecte català, i, més concretament, de la seva manera de concebre i executar el procés de creació i disseny dels seus mobles, ceràmiques, metalls, vitralls, tèxtils, decoracions efímeres… Segurament la part menys estudiada per la immensa bibliografia ja publicada sobre Gaudí.

Si els edificis de Gaudí són fàcilment reconeixibles, també ho són les desenes de
peces que va dissenyar conjuntament amb el seu equip de col·laboradors: els balcons de la Casa Milà, el trencadís del Park Güell, les rajoles de la Casa Vicens, els mobles de la Casa Calvet, els poms de la Casa Batlló, el mobiliari litúrgic de la catedral de Mallorca… La llista és extensíssima i plena d’objectes tan meravellosos i captivadors com els edificis que els acullen.

Que Gaudí, arquitecte de la modernitat, estava plenament connectat amb l’art del seu temps, queda a bastament documentat en aquest llibre, que explora i enumera les seves diverses influències. L’autor també analitza, amb un gran rigor, el mètode de creació i treball de Gaudí: la importància de l’obrador i de l’equip, la concepció de l’obra com un procés obert i la utilització d’alguns mecanismes que es repeteixen al llarg de tota la seva trajectòria i el defineixen.

Aquesta edició s’acompanya d’un facsímil del primer llibre que s’edità en homenatge a Gaudí, l’any de la seva mort: Antoni Gaudí. 1852-1926. La seva vida. Les seves obres. La seva mort.

Gaudí [vs.] disseny

Sol·liciteu més informació

Sumari de l’obra de gran format

Primera part: l’obrador
1. El que ens n’han dit
2. El que hi veiem
3. Heurískein
Intermedi sobre la invenció del disseny
Segona part: l’obra
1. Projectes d’estudiant
2. Escrits sobre ornamentació i primeres obres
3. Des del palau
4. Des de l’apartament burgès
Epíleg sobre la bellesa que brota dels enderrocs

500
Il·lustracions i documents

Característiques

Format: 29,5 × 40,5 cm
• 500 il·lustracions
Impressió: 4 + 4 tintes
Paper: Symbol Tatami White de 170 grs.
Enquadernació: Tapa dura

264
Pàgines

Edició facsímil del llibre ‘Antoni Gaudí. 1852-1926’

La seva vida. Les seves obres. La seva mort
L’obra inclou l’edició facsímil del llibre publicat en morir Gaudí, l’any 1926, amb articles d’homenatge al gran arquitecte català.

  • Format: 13,8 x 19,5 cm
  • Pàgines: 148

 

 

11
Làmines amb fotografies de l’època
;
;

Amb el suport de

Vols rebre el nostre butlletí?