Presentació

Aquesta obra, amb il·lustracions espectaculars, és un recopilatori del patrimoni intangible, immaterial, de la cultura tradicional catalana. Explica i mostra la cultura tradicional d’un poble. Té un valor simbòlic, identitari, de cohesió social, imprescindible en qualsevol cultura de primer ordre. Inclou: l’univers festiu; les músiques, els balls i els cants tradicionals; l’univers dels mites, i les formes de vida tradicionals.

Per primera vegada es presenta un inventari classificat i ordenat que ens defineix com a país. La Unesco, en la carta de Venècia del 1964, reconeixia com a Patrimoni de la Humanitat només els monuments i els llocs, el patrimoni arquitectònic o del medi natural, que han estat profusament difosos.

No va ser fins al 2003 que es va aprovar el reconeixement de la dimensió immaterial com a vehicle imprescindible de cohesió cultural i es va dotar de suport material (arxius, inventaris, museus, publicacions…).

Lentament s’ha anat recollint la memòria cultural d’arreu i així, per exemple, s’han declarat Patrimoni Intangible de la Humanitat els castellers, la Patum o la dieta mediterrània (compartida amb Grècia, Itàlia i el Marroc).

Tresors de Catalunya · La cultura tradicional

Sol·liciteu més informació

Fitxa tècnica

  • Volum relligat en pell
  • Format: 28 cm x 38 cm
  • 300 pàgines
  • 400 fotografies
300
Pàgines
;
Vols rebre el nostre butlletí?