Presentació

Pintura catalana. Segones avantguardes forma part de la sèrie de grans obres que Enciclopèdia dedica als principals moviments de l’art pictòric català, en aquesta ocasió, a les segones avantguardes.

Dirigit pel doctor Àlex Mitrani, conservador d’art modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el llibre conté textos de 32 dels principals especialistes en aquest període de la nostra història de l’art i, a més d’actualitzar els coneixements sobre els pintors més coneguts, reivindica també d’altres artistes de mirada igualment innovadora, com Joan Brotat, Mari Chordà, Àngel Jové o Zush, entre d’altres.

En el període que va del 1940 fins al 1975, les segones avantguardes van suposar la realització de l’avantguarda, just abans de la postmodernitat i de la desfeta dels grans ideals. Entre els artistes que van participar d’aquesta aventura hi destaquen grans mestres partícips de les primeres avantguardes, com Miró, Dalí o Clavé, però també els nous Tàpies, Ponç, Cuixart, Guinovart, Ràfols Casamada o Hernández Pijuan, consagrats al llarg d’aquests anys.

La introducció general i els comentaris específics a les cent cinquanta obres permeten conèixer, entendre, valorar i gaudir d’una de les etapes més brillants de l’art català.

  • Un compendi de 150 de les obres més representatives de les segones avantguardes catalanes, amb alguns dels seus artistes més universals.
  • MiróDalíTàpies, Guinovart… i fins a 83 artistes menys coneguts del gran públic, entre els quals pintores com Esther Boix, Mari Chordà, Claude Collet i Sílvia Gubern.
  • Al costat d’algunes obres mestres de l’art català, en trobem d’altres molt menys difoses públicament.
  • Totes les obres reproduïdes a gran format i amb una qualitat i fidelitat excel·lents.
Pintura catalana · Segones avantguardes

Sol·liciteu més informació

Característiques

  • Format: 32 × 41 cm
  • Pàgines: 360
  • Il·lustracions: 150
  • Enquadernació en pell
  • Presentació: en estoig folrat amb tela impresa
150
Il·lustracions

Autors

Àlex Mitrani (direcció), Doctor en Història de l’Art per l’Universitat de Barcelona
Vice-president de l’Associació Catalana de Crítics d’Art

Textos de 32 dels principals especialistes en aquest període de la nostra història de l’art: Rosa Alcoy, Vicenç Altaió, Toni Álvarez de Arana, Maria Josep Balsach, Assumpta Bassas, Teresa Blanch, Glòria Bosch, José Corredor-Matheos,
Sol Enjuanes Puyol, M. Lluïsa Faxedas, Jordi Garrido, Joan Gil Gregorio, Maria José González Madrid, Manuel Guerrero, Núria Homs, Ricard Mas, Raquel Medina, Albert Mercadé, Joan M. Minguet, Teresa Montaner, Sílvia Muñoz d’Imbert, Jesús Navarro, Conxita Oliver, Sergi Plans, Núria Poch i Abeyà, Susanna Portell, Imma Prieto, Bernat Puigdollers, Antonio Salcedo Miliani, Pilar Vélez i Jaume Vidal Oliveras.

 

32
Especialistes
;
El Punt Avui: "Segones de primera"
04/03/2020
El País: "El renéixer de les avantguardes"
22/04/2020
Ara: "Existeixen les segones avantguardes?"
26/07/2020
Núvol: Àlex Mitrani: “No val aplicar el neoliberalisme a la Història de l’Art”
15/05/2020

Vols rebre el nostre butlletí?