Biografia

Residí els primers anys de la infantesa a Barcelona, fins que, quan morí el pare, que era català, la família es traslladà a Madrid. Estudià belles arts a la Universitat Complutense de Madrid, i es llicencià Suma Cum Laude en escultura. Obrí el primer taller l’any 1989, a la població madrilenya de Fresnedillas de la Oliva, on configurà el concepte escultòric del seu treball. L’any 1996 es traslladà a la Barceloneta i actualment viu i treballa a Centelles.

L’expressió figurativa, especialment la figura humana, és l’eix en què gira la seva obra. En les diferents etapes del seu treball destaca la utilització de materials diversos: pedra, ferro, fusta i terracota. Actualment treballa exclusivament l’acer. El bust de grans dimensions Celia i l’escultura «transparent» Winged Man són dues de les millors mostres de la concepció actual, en què Díez, a fi d’accedir a l’essencial, fa servir allò que és estrictament necessari per a expressar una figura, situant-la d’aquesta manera en la «frontera de la realitat», cobrint l’aire que conté amb varetes en totes direccions, amb zones denses, matèriques, i zones obertes, etèries, amb prou feines presents.

Té obra repartida arreu del món, tant en espais públics com privats. L’any 2015 fou artista invitat en A.R.T. (Art Revolution Taipei 2015).

Recentment va elaborar la estàtua en homenatge al tennista manacorí Rafael Nadal exposada a Roland Garros.

1966
Valladolid
Vols rebre el nostre butlletí?