Cartells catalans: Propaganda política i reivindicació nacional 1894-2018
Presentació
Aquest nou volum de la col·lecció “Cartells catalans” està dedicat al cartellisme de propaganda política i de reivindicació nacional, enteses en un sentit ampli, incloent-hi conflictes socials, de gènere, pacifisme i defensa de la llengua i la cultura. S’hi recull una mostra representativa dels cartells publicats des de les darreries del segle XIX fins a la primera dècada del XXI.
Aquest viatge visual transcorre pels anys de la República, la Guerra Civil, el franquisme i la Transició, fins l’actualitat. Recull l’obra de destacats artistes cartellistes —entre els quals Ricard Opisso, Carles Fontserè, Helios Gómez, Martí Bas, Català Pic, Joan Miró, Antoni Clavé, Antoni Tàpies, Cesc, Pilar Villuendas, Enric Satué, Frederic Amat o Joan-Pere Viladecans— i cartells de multitud de partits polítics i sindicats, així com d’entitats tant destacades com el Congrés de Cultura Catalana, l’Assemblea Nacional Catalana o Òmnium Cultural.
El volum és una eina fonamental per a reconstruir la història del nostre país i per a l’estudi sociopolític d’uns anys decisius en la reivindicació de molts drets individuals i col·lectius, alguns dels quals s’han anat assolint amb el pas del temps i d’altres la lluita pels quals encara perdura.
Galeria d’imatges
Sol·liciteu més informació
Sumari de l’obra:
- Direcció editorial: Joan Ricart
- Presentació. Roser Pintó
- Introducció. Santi Barjau
- 1894-1931. Dels orígens fins al 1931
- 1931-1939. República i Guerra Civil
- 1939-1975. Franquisme
- 1976-1990. Arribada de la democràcia
- 1991-2018. Època contemporània
Característiques
- Format: 32 × 41 cm
- Pàgines: 376
- Enquadernació de luxe: llibre i estoig en pell