Autobiografia de Catalunya
Presentació
Autobiografia de Catalunya mostra i explica uns 900 documents, molts dels quals inèdits, que parlen dels nostres símbols nacionals, de les nostres institucions més antigues, dels fets més transcendents de la nostra història i, també, de la vida quotidiana dels nostres avantpassats.
El llibre presenta, per primera vegada en una obra d’aquesta extensió i format, els documents més importants de la nostra història, a banda dels més curiosos i desconeguts. L’historiador Daniel Venteo ha cercat els nostres tresors documentals en més de 170 arxius catalans i internacionals: Arxiu Nacional de Catalunya, Xarxa d’Arxius Comarcals, Arxius Secrets del Vaticà, Biblioteca Nacional de França, Biblioteca del Congrés dels Estats Units, Biblioteca de Karlsruhe i l’Ashmolean Museum d’Oxford, entre altres.
Cal tenir ben present que el nostre patrimoni documental és una riquesa col·lectiva i que, a banda de saber-lo conservar, cal saber-lo valorar. Perquè és la nostra memòria, perquè ens parla dels que ens han precedit però també de nosaltres, i perquè és testimoni irrefutable de la nostra manera de fer i de ser, de la nostra història i de la nostra identitat.
Galeria d’imatges
Sol·liciteu més informació
Sumari
- Els símbols nacionals
- Una nació de límits canviants
- Els catalans
- El sistema institucional
- La vida urbana
- La vida al camp
- Transports i serveis públics
- Ensenyament, cultura i lleure
- Els motors econòmics
- El món a Catalunya i Catalunya al món
Fitxa tècnica
- Format: 27 cm x 37,7 cm
- 900 il·lustracions